Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@15:13:18 GMT

درمان سرفه شبانه به روش‌های خانگی

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۴۸۴۴۱

درمان سرفه شبانه به روش‌های خانگی

الودکتر: سرفه کردن گاهی آدم را کلافه می‌کند و درمان آن بسیار لازم است، زیرا علاوه بر مشکلاتی که به همراه دارد بسیار آزار دهنده است.

همه افراد گاهی مبتلا به سرفه می‌شوند. در حقیقت، سرفه می‌تواند ریه را از مخاط اضافی یا التهاب آور پاک کند. همچنین سرفه می‌تواند به از بین بردن میکروب‌ها و پیشگیری از عفونت کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما زمانی که فرد، شب‌ها دچار سرفه شود، این امر می‌تواند باعث اختلال در خواب وی شود. خوشبختانه راه‌های متعددی برای تسکین سرفه در شب وجود دارند، از جمله دارو، تغییر سبک زندگی و درمان‌های طبیعی.

درمان سرفه شبانه به روش‌های خانگی

۱. استفاده از دستگاه بخور

هوای خشکی که بوسیله‌ی "تهویه‌های خنک کننده در تابستان" و "سیستم‌های گرمایشی در زمستان" در محیط اطراف شما ایجاد می‌شود، می‌تواند سرفه را بدتر کند.

بدین منظور، افراد برای افزایش رطوبت، می‌توانند از دستگاه‌های بخور در شب استفاده کنند. این کار به تسکین گلو و پیشیگری از سرفه کمک می‌کند. با این حال، رطوبت بیش از حد نیز می‌تواند به رشد قارچ و کپک کمک کند؛ بطوری که کپک خود می‌تواند موجب حساسیت شده و در نتیجه سرفه را بدتر کند.

با استفاده از دستگاه رطوبت سنج می‌توانید، سطح رطوبت اتاق را بررسی کنید. سطح رطوبت در حدود ۵۰ درصد مناسب خواهد بود.

۲. کاهش مواد آلرژی زا

یکی دیگر از راه‌های درمان سرفه شبانه و سایر سرفه‌هایی که ممکن است در طول روز با آن درگیر باشید، کم کردن مواد آلرژی زا از محیط اطراف زندگی است. آلرژی زمانی روی می‌دهد که سیستم ایمنی بدن، نسبت به یک ماده بی خطر، بیش از حد واکنش نشان دهد. علائم شایع آلرژی عبارتند از: عطسه، گرفتگی و سرفه.

شایع‌ترین محرک‌های آلرژی زا عبارتند از: کپک، حیوان خانگی و گرد و غبار. برای کاهش مواد آلرژی زا، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

برای پاک کردن گرد و غبار، از یک جاروبرقی با فیلتر هپا (HEPA) استفاده کنید.

مجله، کتاب و زلم زیمبو را در اتاق خواب خود نگه ندارید. این وسایل باعث جذب گرد و غبار می‌شوند.

ملافه‌های خود را یک بار در هفته با آب گرم بشویید.

قبل از خواب، حمام کنید.

۳. کنترل بیماری ریفلاکس معده

بیماری ریفلاکس معده (GERD) نوعی اختلال گوارشی بوده که باعث می‌شود برخی از محتویات معده به سمت مری باز گردند. این امر می‌تواند به تحریک گلو و سرفه، به ویژه در شب، منجر شود.

افراد مبتلا به GERD باید درباره کنترل این بیماری، با پزشک خود مشورت کنند. از مصرف غذا‌هایی که باعث سوزش معده می‌شوند، اجتناب کنید. همچنین بهتر است ۴ ساعت قبل از خواب، دیگر غذایی مصرف نکنید.

۴. خوردن چای با عسل

خوردن چای داغ با عسل می‌تواند به تسکین گلو، کاهش سوزش و خلط کمک کند. توجه کنید که برای درمان سرفه شبانه در کودکان زیر یکسال، نباید عسل استفاده کرد؛ زیرا عسل می‌تواند باعث نوعی مسمومیت غذایی به نام بوتولیسم شود.

۵. مصرف دارو

بعضی از افراد ممکن است بخواهند از دارو برای تسکین سرفه استفاده کنند. دارو‌های سرفه عبارتند از:

سرکوب کننده‌های سرفه: این داروها، بازتاب و واکنش سرفه را مسدود می‌کنند. نوع تجویزی آن‌ها حاوی کدئین است.

دارو‌های خلط آور: این دارو‌ها به کاهش خلط در ریه کمک می‌کنند.

دارو‌های سرفه ممکن است عوارض جانبی داشته و یا با دیگر دارو‌ها تداخل پیدا کنند؛ بنابراین قبل از مصرف، با پزشک خود مشورت کنید.

۶. بالا بردن سر

سرفه معمولا در شب بدتر می‌شود، زیرا فرد به صورت تخت و صاف می‌خوابد. در این حالت، مخاط در پشت گلو جمع شده و باعث سرفه می‌شود. بالا بودن سر در زمان خواب می‌تواند به کاهش آبریزش و علائم ریفلاکس معده نیز کمک کند؛ بنابراین یک راه ساده برای درمان سرفه شبانه استفاده از تخت‌های مخصوص یا بالش‌های بلند است.

۷. غرغره با آب نمک گرم، قبل از خواب

آب نمک می‌تواند درد یا سوزش گلو را کاهش دهد. همچنین می‌تواند به دفع مخاط پشت گلو نیز کمک کند. برای کاهش سرفه در شب، یک قاشق چای خوری نمک را به یک لیوان آب گرم اضافه کرده و قبل از خواب، چند بار غرغره کنید.

۸. ترک سیگار

کشیدن سیگار یکی از عوامل بروز سرفه‌های طولانی است. ترک سیگار موجب کاهش سرفه در طول زمان خواهد شد. هرچند این اتفاق، یک شبه روی نمی‌دهد.

۹. استفاده از اسپری بینی

استفاده از اسپری‌های بینی می‌تواند به کاهش خشکی و مخاط بینی کمک کرده و مواد آلرژی زا را از بینی دفع کند. این اسپری‌ها حاوی نمک و آب بوده و ممکن است به کاهش آبریزش نیز کمک کنند.

۱۰. درمان آسم

آسم نوعی التهاب مزمن در مجاری هوایی است. سرفه یکی از علائم شایع آسم بوده که اغلب در شب بدتر می‌شود. استفاده از اسپری‌های تنفسی می‌تواند به کاهش و درمان سرفه شبانه کمک کند. برخی از این اسپری‌ها حاوی دارو‌های تنفسی بوده که به باز کردن مجرای هوا کمک می‌کنند.

علت سرفه

عوامل متعددی می‌توانند باعث بروز سرفه‌های شبانه شوند. برخی از آن‌ها عبارتند از:

آلرژی

آسم

آمفیزم (بیماری مزمن ریوی)

برونشیت مزمن

بیماری ریفلاکس معده

سرماخوردگی

آنفلوآنزا

زمان مراجعه به پزشک

سرفه‌های شبانه را اغلب می‌توان با روش‌های گفته شده در بالا کاهش داد. هرچند اگر دچار علائم زیر شدید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید:

تب بیش از ۳۸.۳ درجه سانتیگراد

سرفه کردن بیش از یک هفته

سرفه کردن همراه با خون

خس خس سینه

درد قفسه سینه

مشکل تنفس

منبع: فردا

کلیدواژه: درمان سرفه درمان خانگی سرفه شبانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۴۸۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک فایده جالب داروی کاهش وزن

به گزارش خبرآنلاین، یک مطالعه جدید نشان داد افرادی که از داروی کاهش وزن GLP-۱ Zepbound استفاده کرده بودند علائم کمتری از آپنه خواب داشتند.

مهر در گزارشی به نقل از هلث لاین نوشت: افراد مبتلا به چاقی که داروی کاهش وزن Zepbound را دریافت کردند، حوادث آپنه انسدادی خواب یا دوره های قطع تنفس در طول خواب کمتری داشتند.

«الی لیلی»، محقق و داروساز، می گوید: «افراد مبتلا به چاقی که از آپنه انسدادی خواب - یا دوره های قطع تنفس در طول خواب – رنج می بردند در هنگام مصرف داروی ضد چاقی Zepbound علائم شان تسکین یافت.»

نتایج حاصل از کارآزمایی بالینی دو ساله بر روی بیش از ۴۰۰ بیمار بزرگسال مبتلا به آپنه انسدادی خواب، شایع ترین نوع اختلال تنفسی مرتبط با خواب است.

در افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب، مجاری هوایی فوقانی مسدود می شود که باعث مکث کوتاهی در تنفس در هنگام خواب می شود. این وضعیت می تواند منجر به خستگی در طول روز، سردرد و سایر علائم کوتاه مدت و همچنین افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و تغییرات سلامت روان شود.

دارو Zepbound توسط سازمان غذا و دارو آمریکا برای مدیریت وزن مزمن در نوامبر ۲۰۲۳ تایید شد. این سازمان قبلاً این دارو را برای درمان دیابت نوع ۲ تایید کرده بود.

Zepbound متعلق به دسته ای از داروهای شناخته شده به عنوان آگونیست های گیرنده GLP-۱ است. این دارو همچنین هورمون دیگری به نام GIP را هدف قرار می دهد که آن را به یک داروی دو اثر تبدیل می کند.

شرکت کنندگان در مطالعات جدید، دچار چاقی و آپنه انسدادی خواب متوسط تا شدید بودند، به این معنی که ۱۵ بار یا بیشتر در هر ساعت قطع تنفس در طول هر شب داشتند.

این شکل از آپنه خواب زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌هایی را به‌درستی به ماهیچه‌هایی که تنفس را کنترل می‌کنند ارسال نمی‌کند.

شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی برای دریافت تزریق هفتگی Zepbound یا دارونمای غیرفعال تقسیم شدند.

پس از یک سال، افرادی که Zepbound دریافت کرده بودند به طور متوسط ۲۷.۴ بار حوادث آپنه خواب کمتر در ساعت داشتند، در مقایسه با کاهش متوسط ۴.۸ رویداد در ساعت برای گروه دارونما.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901711

دیگر خبرها

  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت